loader image

Így használd a 2023-as év trendszínét

Ahogy 2000 óta minden december elején, a Pantone idén is bejelentette az év színét. 2023-ban ez az árnyalat a Viva Magenta fantázianevet kapta, ami a hideg és a meleg színek között foglal helyet. A Pantone úgy fogalmazott, hogy ez egy „Erőteljes és erőt adó” árnyalat.


A Pantone év színei egy népszerű megközelítés az aktuális divat, a dizájn és a trendek követésére. Minden évben kijelölik az év trendszínét, amelyet számos szakember alkalmaz a különböző projektekben, mint például a webdeisgn.

Forrás: Pantone


Írtam néhány tippet arra vonatkozóan, hogy hogyan használhatod ezt a színt weboldaladon és webáruházadban, vagy pl közösségi média hirdetéseidben:

 • Alkalmazkodj a már meglévő színpalettádhoz, dizájnodhoz:

  Remekül beilleszthető a már meglévő színpalettádba, ezért fontos, hogy tartsd szem előtt azokat az elemeket, amelyek már jól működnek, és ahhoz igazítsd az új színt. Nem kell teljesen „redesignolni” a weboldalt.
 • Használd pl az akció feliratoknál:

  Kiemelkedik, és remekül működik az akció gomboknál, amelyeket a kiemelésére használunk. Ez lehetővé teszi a látogatók számára, hogy könnyen megtalálják a különleges ajánlatokat és vásárlásra ösztönözze őket.
 • Helyezd a színt a fontos elemekre:

  Jól lehet alkalmazni az olyan fontos elemeknél, mint például a címkék, a linkek, a felhívószövegek, a gomboknál pl kosár gomb, popup, előurgó ablakoknál, feliratkozó gomb stb. Ez segíthet a látogatók figyelmének felkeltésében és a fontos információk kiemelésében.
 • Használd a kampányokhoz:

  Nagyszerűen lehet használni pl. az ünnepi kampányokban is. Az ilyen hirdetésekben felhívják a figyelmet a benne szereplő termékre vagy az üzenetre.
 • Webáruház termékek:

  Helyezz előtérbe olyan termékeket, amelyek hasonlóak ehhez az árnyalathoz és tedd közzé, akár a közösségi oldalakon is.
 • Legyenek visszafogottabb színek is:

  A Viva Magenta egy határozott szín, ami nagyszerű lehet az előbb felsorolt helyeken, de ne feledd, hogy a felhasználóknak szükségük van egy jól olvasható weboldalra is, ezért ne vidd túlzásba a használatát.
 • Kombinálhatod egy másik színnel:

  Remekül illeszkedik a Viva Magenta árnyalathoz a smaragdzöld, a sötétkék, a neon bizonyos árnyalatai, de jól mutat barnával és bézs színnel is.
Viva Magenta komplementer színharmóniája

Viva Magenta monokromatikus színharmóniája

Viva Magenta triád színharmóniája

Ha szeretnél értesítést kapni új bejegyzésekről, iratkozz fel!